Mei Challenge: Weet wat je eet

Door Melissa Coenradie Ongecategoriseerd
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

In 21 dagen een gezonder voedingspatroon

Wil jij gezonder eten, maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan mee aan de Mei Challenge: Weet wat je eet.

De basis voor een lang, gelukkig en gezond leven, bouw je in je jonge jaren op. Super belangrijk om dus nu bij stil te staan. Hoe kan je je lichaam met voeding ondersteunen? Wat is het verschil tussen macro- en micronutriënten? Wat is nou echt gezond? Is er een link tussen voeding en hoe je je voelt? In deze challenge leer je dit allemaal!

In 21 dagen leer je hoe je eenvoudig gevarieerder en gezonder kunt eten met als resultaat:

 • Meer energie
 • Je fit en vitaal voelen
 • Lekkerder in je vel zitten

Wat kun je verwachten

De 21 dagen challenge is verdeeld over drie weken:

Week 1: Variatie is key

De challenge start maandag 8 mei 2023 met een Masterclass ‘Weet wat je eet’ door Melissa Coenradie. In deze Masterclass zal Melissa onder andere ingaan op het belang van gevarieerd eten en zal zij tips geven hoe je dit eenvoudig kan toepassen in je eigen leven.

Week 2: Water challenge

Je weet vast dat water drinken belangrijk is voor je, maar wist je dat factoren als ‘wanneer’ en ‘hoeveel’ je drinkt ook belangrijk is? 

Week 3: Groente boost

Onbewust eten we vaak dezelfde dingen. Deze week ga je de uitdaging aan om meer verschillende groentes te eten. We kijken niet alleen naar het soort, maar ook naar de kleuren!

De challenges zijn zo ingericht dat de oefeningen maar een paar minuten per dag kosten. De uitleg van de oefeningen is maximaal 1 uur per week. Wil je meer verdieping, dan kun je met de inspiratiekalender nog zoveel tijd besteden aan het onderwerp als je zelf wilt.

De expert

De challenge wordt inhoudelijk begeleid door Melissa Coenradie van Be Healthy Coaching.

Hey, ik ben Melissa Coenradie, orthomoleculair (darm)therapeut bij Be Healthy Coaching. Jarenlang voelde ik me vaak flauw en zeker niet fit en vitaal. Na diverse onderzoeken kwam ik er achter dat ik een tarwe intolerantie had. Dat was voor mij de trigger om me eens te gaan verdiepen in voeding. Ik startte met een cursus en tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds aan het studeren! Je raakt nl nooit uitgeleerd op dit vakgebied 😉 

In mijn praktijk help ik mensen met allerlei soorten klachten, maar de meest voorkomende zijn darmklachten en ‘geen energie’. Ik werk veel met laboratoriumonderzoek, wat heel waardevol is. Toch is het zeker niet altijd nodig. Ik zie vaak dezelfde valkuilen. Mijn droom is dat er meer educatie komt op het gebied van voeding en leefstijl voor jongeren. Daarom doe ik graag mee aan deze challenge!

Toon meer

Cursus inhoud

Begin hier!

 • Weet wat je eet | mei 2023
  00:00
 • Zet in je agenda | mei 2023
  00:00
 • Afvinkkalender | mei 2023
  00:00
 • Join de Whatsapp groep | mei 2023
  00:00

Week 1: Variatie is key

Week 2: Water challenge

Week 3: Groente boost

Want to receive push notifications for all major on-site activities?