Masterclass: Een diepere connectie met jezelf

Door Jesper van Poucke Ongecategoriseerd
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

Over de masterclass

De technologische innovaties zijn de afgelopen decennia enorm hard gegroeid. Tegenwoordig hebben we allemaal een apparaat in onze broekzak zitten waar we binnen enkele seconden iedere uithoek van de wereld mee kunnen bereiken. De wereld is letterlijk binnen handbereik.

Hoe handig en makkelijk dit ook mag zijn, steeds meer mensen en met name jongeren vinden het lastig om daardoor dicht bij zichzelf te blijven. Ze zijn grotendeels met de afleidingen om hen heen bezig en daardoor automatisch niet met zichzelf.

Het is geen geheim meer dat bedrijven op allerlei manieren onze aandacht proberen te winnen. Dat het nieuws ons zorgen brengt waar we nauwelijks controle over hebben. Onze telefoon een grote stoorzender is in de relatie tot anderen en tot onszelf. Het is niet gek dat we onze aandacht minder bij onszelf hebben, maar dat maakt het niet minder belangrijk.

We zijn op zoek naar de connectie met alles en iedereen, maar we vergeten de belangrijkste connectie. De connectie met onszelf.

Een diepere connectie met jezelf geeft meer rust en vertrouwen over je eigen leven. Als jij beter in connectie staat met jezelf ben je minder makkelijk beïnvloedbaar door mensen en situaties van buitenaf. Je kent jouw waarden. Van daaruit weet je welke keuzes je wel en niet moet maken om een voor jou gelukkig leven te leiden. Dit betekent dat jij jezelf accepteert en waardeert voor wie jij bent en dit nodigt andere uit hetzelfde te doen.

Wat kun je verwachten?

In deze masterclass leer je:

🙏🏼Wat het belang is van de mate van (zelf)respect -, acceptatie -en ontwikkeling voor jou als mens en de mensen om je heen.
💬Daarnaast gaan we de confrontatie met onszelf opzoeken door middel van vraagstelling, praktische oefeningen en meditatie.
👤De connectie met jezelf versterken staat centraal. Om die connectie te versterken krijg je tools aangereikt die je kunt toepassen en integreren in jouw leven.

Om die reden sta jij in deze masterclass volledig in de belangstelling!

Wat kun jij hieruit halen?

Kennis, oefeningen en tools om een diepere connectie met jezelf te maken. Weten hoe jij deze connectie wilt verbeteren en wat jij daarvoor kunt doen.

🗓13 mei 2024 | Maandagavond – 19:30 start tot 21:30
⚡ 15 euro p.p.
📍 Locatie: Paramedisch Centrum Health Cirkel
Boogertstraat 2 in Maassluis
👨‍👨‍👦 Samenkomdag: maandag 27 mei 19:00 – 21:00

De expert

De expert van deze masterclass is Jesper van Poucke. Jesper is al enkele jaren bezig met de connectie met zichzelf te versterken. Eind 2023 kwam dit proces in een stroomversnelling nadat hij bij een coach een traject volgde en de confrontatie met zichzelf aan ging.

‘’Afgelopen jaren is een bijzondere zoektocht geweest. Die zoektocht begon in 2021 toen ik 8 maanden lang afstand nam van mijn sociale media. Ik had alles in één klap verwijderd. Hierdoor had ik in een keer heel veel tijd en ruimte gecreëerd en toen begon pas de echte uitdaging.

De reden dat ik abrupt afscheid nam was vrij simpel. Ik zal jou dezelfde vraag stellen als dat ik aan mezelf stelde: ‘’Wat voor waarde voegt het aan MIJN leven toe als ik continu bezig ben met het kijken naar anderen?’’

Wat me opviel in die 8 maanden was dat ik bij een generatie hoor die juist veel waarde hecht aan de mening van anderen en hoe anderen over hen denken. Wat ze van zichzelf vinden en hoe ze over zichzelf denken lijkt er niet toe te doen, want dat is ‘niet belangrijk’ of ‘is niet populair’.

Die 8 maanden zijn wat dat betreft cruciaal geweest voor mijn eigen proces. Het heeft me meer laten bewegen naar mijzelf. In deze masterclass wil ik jou inspireren om een diepere connectie met jezelf aan te gaan.’’

Toon meer

Cursus inhoud

Want to receive push notifications for all major on-site activities?