De Univé Januari challenge: Wat denk je zelf?

Door Ester Zwinkels Ongecategoriseerd
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

In 21 dagen meester over je gedachten

Sta je er wel eens bij stil hoeveel gedachten we wel niet hebben? Je denken gaat de hele dag door, vanaf dat je wakker wordt totdat je in slaap valt. En waar denk je dan allemaal aan? Het aantal gedachten per dag wordt geschat op veertig- tot zestigduizend. Al die gedachten ervaren we vaak als irritant, het houdt maar niet op. Met name de negatieve gedachten over onszelf en anderen zijn we liever kwijt dan rijk, maar hoe dan?!

In deze challenge leer je alles over je gedachten. Je gaat er als het ware van een afstandje naar kijken. Je bent namelijk niet je gedachten; je gedachten komen en gaan. En je kunt er zelf voor kiezen of je ze gelooft of niet.

In 21 dagen leer je hoe je je gedachten voor je kunt laten werken met als resultaat meer helderheid, kracht en levensgeluk.

Wat kun je verwachten tijdens de challenge?

De 21 dagen challenge start maandag 9 januari 2023 en is verdeeld over drie weken:
Week 1: Bewustwording van gedachten
Week 2: Bevragen van gedachten: zijn ze waar?
Week 3: Nieuwe zaadjes en planten en ervoor zorgen dat het zaadje uitgroeit tot een mooie, bloeiende plant.

Op maandag 30 januari sluiten we de challenge live/online af.
De challenges zijn zo ingericht dat de oefeningen maar een paar minuten per dag kosten. De uitleg van de oefeningen is maximaal 1 uur per week. Wil je meer verdieping, dan kun je met de inspiratiekalender nog zoveel tijd besteden aan het onderwerp als je zelf wilt.

De expert van de challenge!

De challenge wordt inhoudelijk begeleid door Ester Zwinkels van De Coachkas:

“Jong blijven kun je op elke leeftijd. Daardoor voel ik me ook zo verbonden met de doelgroep van The Youth Experience: nieuwsgierige jongeren die zichzelf willen ontwikkelen. In mijn praktijk, de Coachkas, help ik mensen die het beste uit zichzelf willen halen. Daarbij werk ik vanuit drie krachtbronnen die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden en elkaar voortdurend beïnvloeden: ratio, lichaam en familiesysteem. In de ‘Wat denk je zelf?’-challenge nemen we vooral de eerste krachtbron onder de loep: welke gedachten heb je allemaal, hoe haal je die uit de knoop en, nog beter, hoe laat je die gedachten voor je werken?”

Sponsor van de eerste challenge: Univé

Binnen Univé het Groene Hart vinden wij het belangrijk om iets te voorkomen en te beperken, voordat er een écht probleem ontstaat. Jongeren zijn opgegroeid met het ‘altijd aan staan’. Rust in je hoofd vinden is dan vaak lastig.

Toen The Youth Xperience vroeg om sponsor te worden van hun project, waren we gelijk enthousiast. Met de Univé januari challenge: Wat denk je zelf? hopen we dat jongeren beter leren omgaan met hun gedachten. Zo helpen we jongeren in het Westland met bewustwording met als resultaat meer helderheid en rust in het hoofd, en uiteindelijk een gelukkiger leven. Doe jij mee?

Lijkt het jou leuk om mee te doen aan de challenge? Meld je dan snel aan!

Toon meer

Cursus inhoud

Begin hier!

 • Wat denk je zelf?
  04:05
 • Zet in je agenda!
  00:00
 • Afvinkkalender
  00:00
 • Join de Whatsapp groep
  00:00

Week 1: Bewust worden van gedachten

Week 2: Bevragen van gedachten: zijn ze waar?

Week 3: Nieuwe zaadjes planten

Wat denk jij nu?

Want to receive push notifications for all major on-site activities?