April Challenge: Kom van de bank af

Door The Youth Xperience Ongecategoriseerd
Verlanglijst Delen
Deel cursus
Pagina link
Deel op social media

Over cursus

In 21 dagen meer energie

Word jij vaak moe en zonder energie wakker? Denk je iedere dag “morgen ga ik echt meer bewegen”?? Dan ben je niet de enige. Daarom organiseert The Youth Xperience de April Challenge: Kom van de bank af!

In de April Challenge laten wij jou op een toegankelijke manier kennismaken met beweging, zodat jij die energieboost krijgt waar je zo naar verlangt. We gaan je niet kapotmaken met bootcamps of je elke dag naar de sportschool sturen. Ons programma is haalbaar voor iedereen en helpt je om van die bank af te komen en je energieker te voelen. Dus weg met Netflix, en kom samen met andere jongeren in beweging met onze challenge!

In 21 dagen leer je hoe je eenvoudig aan je dagelijkse beweging komt met als resultaat:

 • Meer energie te ervaren
 • Minder stress en meer plezier in je dag
 • Lekkerder in je vel
 • Geld over te houden door je Netflix abonnement op te zeggen en te gaan bewegen 😉

Wat kun je verwachten

De 21 dagen challenge is verdeeld over drie weken:

Week 1: Lekker in je brein

We starten de challenge op maandag 3 april 19.30 uur met een live masterclass Lekker in je brein door psycholoog Jan van der Zwan en beweegexpert Miriam Zwinkels-Broch. Tijdens deze masterclass krijg je inzicht in de relatie tussen brein en bewegen en daarnaast gaan we natuurlijk ook vooral praktisch aan de slag.

Week 2: Daag jezelf uit – daag je lichaam uit

Deze week dagen we je uit om je eigen lichaamsgewicht te gebruiken om je lichaam sterker en flexibeler te maken. Wat daarvoor de beste oefeningen zijn leer je tijdens de Calisthenics clinic op woensdag 12 april om 19.30 uur. Trainer Thijs van Holsteijn is een expert op het gebied van Calisthenics en zal alle tips en tricks met jullie delen.

Week 3: Ontspannen bewegen

De laatste week staat in het teken van ontspannen bewegen. We starten deze week op maandag 17 april om 19.30 uur met een Yoga aan zee sessie van Iris Janssen.

Naast de live bijeenkomsten is er iedere week is er een nieuwe thuischallenge. Op het platform vind je oefeningen die je zelf in je eigen tijd kunt doen.

De experts

Deze challenge wordt inhoudelijk begeleid door verschillende experts. Iedere week staat in het teken van een nieuwe sportieve uitdaging met een andere expert.

Jan van der Zwan

Psycholoog, onderwijsadviseur, spreker op gebied van breinontwikkeling

Jan van der Zwan is als psycholoog en onderwijsadviseur geïnteresseerd in de ontwikkeling van het (kinder)brein en verzorgt vanuit Het Breinbureau trainingen, workshops en ouderavonden over dit onderwerp. Hij vind het een uitdaging om de breinwetenschap te vertalen naar de praktijk: het liefst met humor en praktijkgerichte oefeningen. Naast adviseur bij Het Breinbureau is Jan ook verbonden aan de Haagse Hogeschool als docent bij de opleiding Pedagogiek.

Miriam Zwinkels-Broch

Ik ben Miriam, de drijvende kracht achter Beweeginspiratie. Tijdens mijn werk als vakleerkracht bewegingsonderwijs ontdekte ik hoe belangrijk het is voor kind en volwassenen om in beweging te zijn. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, het is belangrijk om voor beiden zo goed mogelijk te zorgen. Omdat ik zag hoe belangrijk het is om in beweging te komen en te blijven met lichaam en mind-set, ben ik gestart met Beweeginspiratie. Op verschillende manieren help ik bewegen te activeren met training en coaching.

Thijs van Holsteijn

Ik ben Thijs van Holsteijn, ik woon in het westland en ben 32 jaar en in het dagelijks leven werk ik als elektricien. Tot 5 jaar geleden wist ik niet goed wat ik moest doen met mijn vrije tijd, tot ik de sport calisthenics tegen kwam en sindsdien ben ik bijna dagelijks bezig om het limiet van wat mijn lichaam aan kan op te zoeken

Calisthenics is functioneel trainen met je eigen lichaam/lichaamsgewicht en hiermee allerlei verschillende uitdagingen aan te gaan om sterker en mobieler te worden. Het mooie van calisthenics is dat je traint met je eigen lichaam en je het daarom overal kan doen waar je wilt, denk aan de sportschool, een speeltuin of gewoon lekker thuis in de woonkamer. Ook kun je vaak alle dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt gebruiken als toestel om daar een oefening op te doen, als je maar gebruikt maakt van je eigen creativiteit!

Wil jij meer te weten komen van calisthenics? Doe dan mee met de April challenge “Kom van de bank af!” in april en train met mij mee!

Iris Janssen

Begin 2020 ben ik naar India afgereisd en heb ik mezelf laten onderdompelen in yoga, yoga & meer yoga: Filosofie, anatomie, poses, verschillende stijlen etc. Tijdens de opleiding heb ik niet alleen mijn eigen practice kunnen verdiepen, maar ben ik ook verliefd geworden op het lesgeven. Terug in Nederland ben ik meteen gaan les geven in mijn favoriete omgeving: Het strand. Naast yoga faciliteer ik ook cacaoceremonies, klankschaalmeditatie, verbindingscirkels, ademcirkels, vrije dans en meer.

Toon meer

Cursus inhoud

Begin hier!

 • Kom van de bank af! | april 2023
  00:00
 • Zet in je agenda | april 2023
  00:00
 • Afvinkkalender | april 2023
  00:00
 • Join de Whatsapp groep | april 2023
  00:00

Week 1: Lekker in je brein

Week 2: Daag jezelf uit – Daag je lichaam uit

Week 3: Ontspannen bewegen

Want to receive push notifications for all major on-site activities?